Keyword

Topic-icon Game won't run

  • mdualib
  • mdualib's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
12 years 4 weeks ago #5313 by mdualib
Replied by mdualib on topic Game won't run
Well... I don`t know why, but the game runs flawlessly with it, and don`t run at all with the default exe.

Thats why I can`t send you the info about whats crashing it. It does not crash when I launch it through the debug build. Beats me why.

Cheers

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 weeks ago #5314 by tolwyn
Replied by tolwyn on topic Game won't run
Have you tried updating your graphic card drivers? Most instant CTDs are caused by poor OpenGL implementation.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • KeldorKatarn
  • KeldorKatarn's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 4 weeks ago #5318 by KeldorKatarn
Replied by KeldorKatarn on topic Game won't run

mdualib wrote: Well... I don`t know why, but the game runs flawlessly with it, and don`t run at all with the default exe.

Thats why I can`t send you the info about whats crashing it. It does not crash when I launch it through the debug build. Beats me why.

Cheers


That... is strange. And as Tolwyn said, the game is not designed to be played with the Debug exe. You will get wrong HUD information and lots of framerate drops...

Please try updating the graphics drivers to 12.3. This isn't the real solution yet.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mdualib
  • mdualib's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
12 years 4 weeks ago #5321 by mdualib
Replied by mdualib on topic Game won't run
@ Tolwyn

I actually did a whole new install of my entire OS (Thats how bad I wanted to play this heh), so yes, Im running the "almost" latest driver (running 12.2, since 12.3 seems to be a bit bugged at the moment)

@ KeldorKatarn

Frame rate is running quite well at 70-120 fps at the moment (still at the very beginning, so I don't know if this will hold up until the end), and still havent got any HUD problems so far (which does concern me quite a bit).

Anyway, I'm open to any suggestion so I may come up with a definite solution to this.

And, guys, thanks a bunch for taking the time to help me out here ^^

Cheers

EDIT: Scratch that... I'm actually running Catalyst 12.3, so yes, it is the most updated driver available I guess.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 weeks ago #5325 by Anaardvark
Replied by Anaardvark on topic Game won't run
I am also having this problem, I also have a 5970! Strange.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • KeldorKatarn
  • KeldorKatarn's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 4 weeks ago #5334 by KeldorKatarn
Replied by KeldorKatarn on topic Game won't run
Can you guys try and run the game with the additional command line option -no_glsl please?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 weeks ago #5340 by tolwyn
Replied by tolwyn on topic Game won't run
Actually, reports suggest that 12.3 should work better.

Anyhow, I an browsing the forum via my mobile. Can smbdy explain to newbies here how to add the said parameter to the cmd line?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • mdualib
  • mdualib's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
12 years 4 weeks ago #5344 by mdualib
Replied by mdualib on topic Game won't run
@ anaardvark

I know the feeling, bro. Hopefully we will be able to sort this out soon enough.

@KeldonKatarn and Tolwyn

Just added the command line parameter -no_glsl to the launcher on desktop icon... Still no luck. Same problem (game stops responding once I try to begin a campaign or access the starship database (or something like that). Please let me know if you guys want me to try anything else, k?

And, as always, thanks for all the help so far ^^

Cheers

You must not add it to the launcher icon.

Go to C:\Users\[YourName]\Documents\Volition\Wing Commander Saga\data

Open cmdline_fso.cfg and add it there.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 weeks ago #5353 by tolwyn
Replied by tolwyn on topic Game won't run
I sent you a PM with additional instructions.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 weeks ago #5354 by Anaardvark
Replied by Anaardvark on topic Game won't run
Nope, didn't help. Mind you I'm still running 12.2's. Need to try 12.3's when I'm not so busy.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: TParisdamsonThorarisian
Time to create page: 0.160 seconds